VOETBALVISIE

Ons voetbal binnen de Sporting Martinus jeugdopleiding wordt gekenmerkt door de onderstaande vier punten;

Hoge intensiteit: We spelen altijd met een hoge intensiteit, zodat de tegenstander zich steeds aan ons spel en tempo moet aanpassen. Onze hoge intensiteit heeft als doel dat de tegenstander overrompeld wordt en ongeorganiseerd raakt, waardoor er gaten in hun organisatie ontstaan die wij willen benutten.

Hecht team: We spelen als een goed samenwerkend team, die met elkaar bezig is om te presteren. Daarin kennen onze spelers hun verantwoordelijkheden en hun rol binnen het team. We maken gebruik van én versterken elkaars kwaliteiten. Op deze manier zijn we een nog sterker team en lastiger te bespelen.

Gevarieerd en dynamisch: In ons spel moet altijd veel variatie en dynamiek zitten, zodat ons spel voor de tegenstander onvoorspelbaar wordt. Doordat we continu op verschillende manieren oplossingen zoeken en in beweging zijn ontregelen we de organisatie van de tegenstander. De tegenstander moet juist op ons reageren in plaats van wij op hun.

Uitgaan van eigen kracht: We handelen uit eigen beweging. We signaleren kansen en wachten niet op anderen, maar ondernemen actie vanuit onszelf. Hierdoor willen we de tegenstander altijd een stap voor zijn en de wedstrijden domineren.